Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ- Γιατι συνεργάζομαι με Καπεντζώνη

                                                                                 

Αρθρο του Ανδρέα Κ. Ευσταθίου 
,  πρώην Αντιδημάρχου Δήμου Ευπαλίου
27.9.2010

Το πρόγραμμα Καλλικράτης επέφερε πολλές σημαντικές τροποποιήσεις στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .Διαμόρφωσε νέες εδαφικές Περιφέρειες στους Δήμους .Διαφοροποίησε το σύστημα Διοίκησης των Δήμων. Προκάλεσε ιδιαιτερότητες διαφόρων μορφών στη σφαίρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης άξιες προσοχής . Προκάλεσε προβλήματα και προβληματισμούς στους δημότες. Δημιούργησε ένα άλλο κλίμα σχετικά με τις δημοτικές εκλογές .Ένα κλίμα το οποίο εκτιμάται , ότι θα επηρεάσει τις σκέψεις , τις κρίσεις και τις αποφάσεις των ψηφοφόρων .Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και οι σύμβουλοι πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους , όλα αυτά , όπως και οι δημότες ψηφοφόροι για τη σωστή επιλογή τους .Είναι γνωστό ότι οι ψηφοφόροι έχουν τον τελικό λόγο στις εκλογές , όσον αφορά την εκλογή των αιρετών μελών . Από την απόφαση τους θα εξαρτηθεί αν άξιοι άνθρωποι θα αναλάβουν την διοίκηση του δήμου και αν ο δήμος θα λειτουργήσει καλά και αποτελεσματικά ή όχι .Το χρέος των ψηφοφόρων είναι σοβαρό , γι αυτό επιβάλλεται να επιδείξουν ωριμότητα σκέψης , υπευθυνότητα και κοινωνική και πολιτική ευσυνειδησία κατά την επιλογή των προσώπων .

Με το πρόγραμμα Καλλικράτης καταργήθηκαν πολλοί δήμοι σε όλη τη χώρα και ιδρύθηκαν άλλοι , Στη Δωρίδα , την περιοχή μας σε λίγο χρόνο με μία παράγραφο ενός όρθρου του σχετικού νόμου καταργήθηκαν 4 δήμοι και ιδρύθηκε ένας .Αυτός ο Δήμος επί του παρόντος είναι στα χαρτιά .Για να οργανωθεί , να στελεχωθεί , και να λειτουργήσει απαιτούνται πολλά χρόνια .Χρειάζεται να εργασθούν πολλοί ικανοί άνθρωποι , με γνώσεις , με πείρα , με οράματα , με σχέδια και προγράμματα και με πολύ θέληση για εργασία και προσφορά . Χρειάζονται άνθρωποι ικανοί να καθορίσουν στόχους , να διαμορφώσουν στρατηγικές και τακτικές και να εφαρμόσουν αποτελεσματικές πολιτικές ενέργειες .Υπάρχουν άξιοι και έντιμοι άνθρωποι. Αυτούς πρέπει να αναζητήσουν οι ψηφοφόροι , αρκεί οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων να τους συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτιά τους .Αυτό είναι σοβαρό χρέος τους και οφείλουν να το κάνουν αν αποβλέπουν στην καλή και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου. Βασικό κριτήριο επιλογής των άξιων και εντίμων ανθρώπων πρέπει να είναι , τα προσόντα τους και όχι οι πολιτικές συμπεριφορές τους .Η διοίκηση των δήμων δεν χρειάζεται πολιτικά φανατισμένους , χρειάζεται ανθρώπους με ήθος και χαρακτήρα, με διοικητικές ικανότητες και πρόθυμους να εργαστούν και να προσφέρουν έργο. Πιστεύω ότι οι σκέψεις αυτές οδηγούν στη σωστή εκτίμηση των καταστάσεων και στην ορθή επιλογή των υποψηφίων .

Το καλό του τόπου επιτάσσει , να φύγουμε από την σκέψη οι δικοί μας και οι άλλοι και να πάμε στους ικανούς και στους χρήσιμους για όλους και ακόμη να απορρίψουμε τους αναποτελεσματικούς όπου και αν ανήκουν .Έχει αποδειχθεί στη ζωή ότι είναι χρήσιμο για όλους η συνεργασία των άξιων ιδίως στο χειρισμό των κοινών θεμάτων και είναι αντιθέτως βλαβερή για τους πολλούς η προώθηση των ανικάνων .Οι σκεπτόμενοι έτσι δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουν τα ιδεολογικά τους πιστεύω .Απεναντίας σημαίνει ότι έχουν ελεύθερη σκέψη και χρήσιμη κατά περίπτωση .Πιστεύω ότι η αποτελεσματική υπέρβαση είναι καλύτερη από την εμμονή στην αναποτελεσματικότητα .Εκτιμώ ότι οι σημερινές συνθήκες συνηγορούν στην ένωση των θετικών και δημιουργικών δυνάμεων της περιοχής του νέου δήμου για το κοινό όφελος και το καλό του τόπου .Εκτιμάται ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών , η επίλυση των προβλημάτων , η δημιουργικότητα και η ανάπτυξη της περιοχής μας είναι στοιχεία που πρέπει να ενώνουν και να μη χωρίζουν τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τα κοινά .

Με αυτές τις σκέψεις και επειδή εκτιμώ ότι ο υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Δωρίδας κ. Γεώργιος Καπεντζώνης είναι στη σωστή κατεύθυνση και δημιουργεί βάσιμες ελπίδες προσφοράς έργου , οδηγούμαι στην απόφαση να συνεργαστώ μαζί του και να συμμετάσχω στον συνδυασμό του με την πεποίθηση ότι θα συμβάλλω στην καλή και αποτελεσματική λειτουργία του δήμου .

Προς αποφυγή όμως κάθε παρεξηγήσεως οφείλω να δηλώσω με σαφήνεια ότι με την συνεργασία μου αυτή δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπω ή διαφοροποιούμαι από τις αρχές μου , τις ιδέες μου , τις αξίες μου και τις πεποιθήσεις μου , τις οποίες από τη νεαρή ηλικία μου πιστεύω και υπηρετώ .

Αναρτήθηκε από DORIDA news- http://dorida.blogspot.com  / http://efpalio.wordpress.com /
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου